Lidt om Zoneterapi:

Zoneterapi er en komplementær behandlingsmetode, hvor jeg anvender trykpåvirkninger under foden, for at forbedre funktionen et andet sted i kroppen. Jeg anvender en særlig trykketeknik, der går ind og påvirker kroppens energisystem, således at kroppens selvhelbredende kræfter stimuleres. I zoneterapien ses mennesket som et netværk af energier, der alle deltager i kroppens kommunikation og påvirker hinanden.

Behandlingsmetoden tager udgangspunkt i, at hele kroppen afspejles i delområder af kroppen. På denne måde kan trykpåvirkninger på bestemte punkter under fødderne, påvirke bestemte dele af kroppen og sætte gang i en helings- eller lindrings-proces.

Der findes ingen videnskabelig forklaring på, hvorfor zoneterapien virker, men man har fundet følgende forbindelser med behandlingerne:

Blodgennemstrømningen øges og muskulaturen afslappes.

Kombinationen gør, at næringsstoffer og ilt lettere når frem til cellerne samtidigt med, at affaldsstoffer bliver transporteret væk. Det har stor betydning, når det gælder kroppens udrensningsorganer som f.eks. nyrer, lever, lunger og tarmsystem, hvor den øgede blodgennemstrømning gør, at organerne kan arbejde mere effektivt.

Zoneterapien har en gavnlig effekt på eks:

- Menstruationsproblemer

- Ledproblemer

- Svækket immunforsvar

- Fordøjelsesproblemer

- Luftvejsproblemer

- Væskeophobning i kroppen

- Søvnbesvær

- Dårlig ryg/ ondt i ryggen

- Lændeproblemer

- Mellemørebetændelse

- Hormonelle problemer

- Problematikker ved overgangsalderen

- Angst

- Depression

- Stress

- Urinvejene.

- Afspænding

- Astma/allergi - lindring og bedring.

- Graviditetsproblemer fx manglende fertilitet / kvalme

- Fødselsmodning eks. blødgøring af fødselsvejen.

Zoneterapi virker også forebyggende, og er en gavnlig måde at opretholde et godt immunforsvar, fordøjelse eller “blot” for at nyde det, en afstressende time på briksen.

Zoneterapi er en komplementær behandling, som hverken kan eller skal erstatte den naturvidenskabelige tilgang til sygdomsbehandling.

Behandlingen hos mig:

Et behandlingsforløb med Zoneterapi hos mig er individuelt og afhænger af din tilstand og dine problemstillinger - Det være sig både fysisk og psykisk.

Den indledende behandling vil ofte begynde med en samtale, hvor jeg danner mig et indtryk af de symptomer og gener, som du ønsker at blive behandlet for. Herefter vil jeg undersøge dine fødder for at vurdere spændinger og ømhed i reflekszonerne. På baggrund af dette vil jeg lave et behandlingsforløb, der er unikt for dig. Har vi snakket sammen inden behandlingen, eller har du givet mig information ved tidsbestilling, har jeg allerede inden, du kommer, gjort mig tanker omkring behandlingen.  

Under selve behandlingen masserer jeg føddernes under- og overside med tryk og skifter hele tiden mellem højre og venstre fod, da reflekszonerne gennemgås i en bestemt rækkefølge. Trykket på foden justeres efter din smertetærskel (- dog kan jeg ikke love det er helt smertefrit) og jeg behandler udelukkende med mine hænder.

Der vil efter behandlingen blive ført journal over dit forløb. Jeg er underlagt persondatalovgivningen og dine oplysninger vil altid blive opbevaret fortroligt.

Man bør regne med mindst 2-3 behandlinger for at opnå en virkning af zoneterapien, mens mere komplekse tilstande kan kræve 10-12 behandlinger eller flere.

Jeg anbefaler at man, de første 3-4 gange, kommer en gang om ugen, herefter kan der som regel gå længere tid mellem behandlingerne.

Typiske reaktioner på behandling:

Når reflekszoner udsættes for påvirkning, begynder din krop at arbejde bedre, dette kan give forskellige reaktioner:

 

- Afslappethed, træthed og dyb søvn

- Øget vandladning og mere koncentreret urin

- Øget tarmfunktion

- Ændret afføringsmønster

- Udskillelse af sekret gennem næse og svælg

- Gamle skavanker kan blusse op

- Humørsvingninger

 

Reaktioner, som varer kort tid, er en del af den helingsproces, zoneterapien sætter i gang og betragtes ikke som bivirkninger. På den måde får kroppen lov til at arbejde med, at helbrede sig selv.

Du skal ikke opfatte reaktionerne som en forværring, men som et tegn på, at behandlingerne giver resultat, og at en bedring er på vej.

Zoneterapiens virkninger kan være meget forskellige fra person til person. men også fra den ene behandling til den næste. Reaktionerne afhænger i høj grad af, hvordan du har det, når behandlingen begynder.